Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'da düzenlenen Yargı Reformu Strateji ve İnsan Hakları Eylem Planı Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, Anayasa'nın darbeciler tarafından yazılmış olmasının tek başına değişmesi için yeterli bir sebep olduğunu belirtti. Tunç, demokratik, kuşatıcı, temel hak ve özgürlükleri öne alan, demokratik hukuk devleti ilkesini daha da güçlendiren yeni bir sivil anayasa yapma konusunda uzlaşma çağrısında bulundu.

Bakan Tunç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Anayasa'mızın darbeciler tarafından yazdırılmış olması tek başına değişmesi için yeterli sebeptir. İnşallah demokratik, kuşatıcı, temel hak ve özgürlükleri, hukukun üstünlüğünü öne alan, demokratik hukuk devleti ilkesini daha da tahkim eden yeni sivil bir anayasayı 28. Dönem parlamentosunda uzlaşmayla yapmış oluruz. Milletimize bu borcumuzu da yerine getirmiş oluruz."

Bakan Bayraktar duyurdu: 1.8 milyon hanenin ihtiyacı karşılanacak Bakan Bayraktar duyurdu: 1.8 milyon hanenin ihtiyacı karşılanacak

Tunç, Türkiye'nin 21 yıldır devam eden reform sürecine vurgu yaparak, hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü konusundaki çalışmaları hızlandırmak istediklerini belirtti. Ayrıca, insan hakları ve yargı reformları kapsamında yapılan düzenlemelerle temel hak ve özgürlükleri genişlettiklerini ifade etti.

Adalet Bakanı, yeni dönemde de reform sürecini kararlılıkla sürdüreceklerini vurgulayarak, "Biz milletimiz için, milletimizin temel hak ve özgürlüklerden en iyi şekilde yararlanması için reform sürecini kararlılıkla sürdüreceğiz." dedi.

Konuşmasında ayrıca, Pençe-Kilit Harekatı'nda şehit olan askerlere rahmet, ailelerine başsağlığı dileyen Tunç, terörle mücadelede kararlılıkla devam edeceklerini ve teröre asla taviz verilmeyeceğini vurguladı. İsrail'in Filistin'deki saldırılarına da değinen Bakan Tunç, İsrail'in insanlık suçu işlediğini ve bir gün hesap vereceğini ifade etti.