Adalet Bakanı Tunç'un, Yargıtay İsmail Rüştü Cirit Konferans Salonu'nda düzenlenen Mesleki Uygulama Yarışmaları Ödül Töreni'nde yaptığı konuşma oldukça kapsamlıydı. Konuşmasında, adaletin toplumsal barışın sigortası olduğunu vurgulayarak, hukuk devleti ve bağımsız tarafsız yargının önemine dikkat çekti. Türkiye'de son 21 yılda adalet alanında fiziki şartlar ve mevzuat konusunda yapılan iyileştirmeleri anlattı, teknolojinin yargıya entegrasyonu için devam eden çalışmalara değindi.

Adaletin tam anlamıyla tesisi için hukuk devletinin gerekliliğine vurgu yaparak, mevzuatın çağın gereksinimlerine uygun hale getirilmesi adına yapılan reformlardan bahsetti. Mevzuatın kalitesinin uygulayıcıların yetkinliğiyle de bağlantılı olduğunu belirterek, reform iradesini sürdürme sözü verdi. Hukuk eğitimi ve insan unsuru üzerinde odaklanacakları projelerden bahsetti, hukuk fakültelerinin kalitesini artırmak için YÖK ile işbirliği içinde olduklarını açıkladı.

Tunç, adaletin sağlanmasında teknolojinin etkin rol oynayacağını ifade etti ve Yargı Reformu Strateji Belgeleri ve İnsan Hakları Eylem Planları üzerindeki çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. İnsan haklarına duydukları önemi vurgulayarak, devlet anlayışlarını "insanı yaşat ki devlet yaşasın" düsturuna kaydırdıklarını ifade etti.

Dev holdingden açıklama: İş var, çalıştıracak personel yok... Dev holdingden açıklama: İş var, çalıştıracak personel yok...

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir ise akademinin hedeflerini açıklayarak, eğitim faaliyetlerine devam ettiklerini ve adalet ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte hakim ve savcılar yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti. Konuşmaların ardından, ödül almaya hak kazanan hakim ve savcı adaylarına ödülleri takdim edildi.