Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesinin Türkiye hakkındaki rapor taslağına tepki gösterdi. Tunç, raporun Türkiye'deki güncel reform çalışmalarını ve insan hakları ile hukukun üstünlüğü alanlarındaki gelişmeleri nesnel verilere dayalı değerlendirmekten uzak olduğunu belirtti.

Bakan Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesinin Türkiye'ye ilişkin 2022 Komisyon Raporu'na ilişkin rapor taslağını kabul ettiğini ifade etti. Ancak raporun içeriğinin Türkiye'deki güncel reform çalışmalarını ve insan hakları ile hukukun üstünlüğü alanlarındaki gelişmeleri nesnel verilere dayalı olarak değerlendirmekten uzak olduğunu üzülerek gördüğünü belirtti.

Halkbank’tan ABD’deki ikinci davaya ilişkin açıklama Halkbank’tan ABD’deki ikinci davaya ilişkin açıklama

Bakan Tunç, raporun bazı marjinal çevrelerin etkisi altında ve tek yanlı bir şekilde kaleme alındığını vurgulayarak, umut ettiğini dile getirdi. Tunç, AP Genel Kurulunun bu yaklaşımı terk ederek daha objektif, adil, tutarlı, verilere dayalı ve bilimsel bir yaklaşımla hazırlanan bir karar tasarısını kabul etmesini umduğunu ifade etti. Ayrıca Tunç, Türkiye'nin hukuk ve yargı alanında kendi insanının esenliği için ortaya koyduğu reform kararlılığını vurgulayarak, insan hakları ve hukukun üstünlüğüne olan inancıyla güçlü bir şekilde ilerlemeye devam edeceklerini belirtti.