2023 Genel Seçimlerinin ardından Adalet Bakan Yardımcılığı görevini sürdüren Akın Gürlek, yeni bir görevle daha atanarak Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSK)'ndan sorumlu bakan yardımcısı olarak görevlendirildi.

Akın Gürlek, daha önce hakim olarak çeşitli il ve ilçelerde görev yaptıktan sonra İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevini üstlenmişti. 2022 yılında Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atanan Gürlek, Adalet Bakan Yardımcılığı görevinin ardından HSK'dan sorumlu bakan yardımcılığına atandı.

Gürlek'in yeni görevi çerçevesinde, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı, Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu gibi önemli alanlardan sorumlu olacak.

Akın GÜRLEK - Bakan Yardımcısı

Bakan Bayraktar duyurdu: 1.8 milyon hanenin ihtiyacı karşılanacak Bakan Bayraktar duyurdu: 1.8 milyon hanenin ihtiyacı karşılanacak

1982 yılında Nevşehir'de doğan Akın Gürlek, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra hakimlik kariyerine başlamıştır. Evli ve 1 çocuk babası olan Gürlek, Adalet Bakan Yardımcılığı görevinin yanı sıra HSK'dan sorumlu bakan yardımcılığı görevini de üstlenecek.