Milli Savunma Bakanlığı, ABD tarafından gönderilen "Taslak Teklif ve Kabul Mektupları" ile ilgili olarak F-16 Blok-70 tedariki ve mevcut F-16'ların modernizasyonu konusunda incelemelerin başladığını duyurdu. Öte yandan, son operasyonlar ve diğer savunma güncellemeleri de gündemde yer aldı.

2024-EKPSS Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları Yayımlandı 2024-EKPSS Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları Yayımlandı

Irak ve Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda 25 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Toplamda ise 193'ü Irak'ta, 290'ı Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere 483 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. Ayrıca, yasa dışı yollarla Türkiye'ye girmeye çalışan 101 kişinin yakalandığı ve hududu geçemeden engellenen kişi sayısının 30 binin üzerinde olduğu belirtildi.

F-16 tedarik ve modernizasyonuyla ilgili olarak, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın talebi doğrultusunda 40 adet yeni F-16 Blok-70'in tedariki ve mevcut 79 adet F-16'nın modernize edilmesi için ABD'den taslak teklifin geldiği açıklandı. İlgili birimlerin inceleme ve değerlendirmelerinin sürdüğü, ardından iki tarafın bir araya gelerek anlaşmanın detaylarını görüşeceği ifade edildi.

Ayrıca, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in İngiltere ziyareti sırasında Eurofighter konusunun gündeme geldiği ve Almanya'nın olumlu yaklaşımının beklendiği aktarıldı. Bu ziyaret kapsamında, savunma ve güvenlik konularında görüş alışverişinin yanı sıra teknik görüşmelerin devam ettiği bilgisi paylaşıldı.

Diğer taraftan, TÜBİTAK tarafından yürütülen MALAMAN deniz mayını projesinin başarıyla tamamlandığı ve Deniz Kuvvetleri envanterine girmesiyle dışa bağımlılığın sona ereceği, ASFAT tarafından yürütülen Açık Deniz Karakol Gemileri Projesi'nin de başarıyla ilerlediği belirtildi.