İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Kıskaç-10" operasyonlarında FETÖ'ye yönelik önemli bir adımın atıldığını duyurdu. Operasyonlar kapsamında 30 ilde yapılan çalışmalarda 91 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "FETÖ'cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerinin nefeslerini keseceğiz" dedi.

GSM operatöründen, 30. yılına özel tüm kullanıcılarına büyük ödül GSM operatöründen, 30. yılına özel tüm kullanıcılarına büyük ödül

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan koordineli operasyonlarda, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın da iş birliği yaptığı belirtildi. İstanbul, Ankara, Kocaeli, Aydın, Van, Mersin, Edirne, İzmir, Antalya, Kütahya, Bursa, Samsun, Kayseri, Sivas, Denizli, Konya, Diyarbakır, Tekirdağ, Gaziantep, Isparta, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Mardin, Ağrı, Şırnak, Hatay, Eskişehir, Çanakkale, Manisa ve Afyonkarahisar illerinde gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili detaylar paylaşıldı.

Operasyonlar sonucunda, örgütün sözde askeri mahrem yapılanması, emniyet mahrem yapılanması ve güncel yapılanması içinde faaliyet gösterdiği belirlenen şüphelilerin, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgütün kripto haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları, 2009 KPSS sınav sorularını usulsüz şekilde elde ettikleri ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar neticesinde çok miktarda Türk lirası, dijital materyal ve örgütsel dokümanın da ele geçirildiği bildirildi.