Hakkari'nin Derecik ilçesinde tarihi bir adım atıldı; ilk kez bir kadın, muhtar adayı oldu. Ücretli öğretmenlik yapan ve 3 yıldır ilçede hizmet veren 26 yaşındaki Şehla Kaya, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Balkaya Mahallesi'nde 1455 seçmenin karşısına çıkacak.

Eşinin cebinden izinsiz para alan yandı! Yargıtay'dan emsal karar Eşinin cebinden izinsiz para alan yandı! Yargıtay'dan emsal karar

Derecik ilçesindeki bu tarihi adım, toplumda geniş yankı uyandırdı. İlçede yaklaşık 25 bin 907 kişinin yaşadığı ve 14 bin 882 seçmenin bulunduğu bir yerde, kadınların siyasette daha aktif rol alması önemli bir gelişme olarak nitelendiriliyor.

25 Bin Nufuslu Ilcenin Tek Kadin Muhtar Adayi 16934097 7923 M

Şehla Kaya, Adıyaman Üniversitesi Maliye Bölümü mezunu olarak eğitim hayatına başladıktan sonra ücretli öğretmenlik yapmaya başladı. Annenin cesaretlendirmesiyle adaylık yoluna girdiğini belirten Kaya, seçim çalışmalarını yoğun bir tempoyla sürdürüyor. Özellikle okul saatlerinden sonra mahalle sakinlerini ziyaret ederek desteklerini alıyor.

25 Bin Nufuslu Ilcenin Tek Kadin Muhtar Adayi 16934097 6911 M

Kaya'nın sözleri, özellikle kadın seçmenler arasında büyük ilgiyle karşılanıyor. Kadınların sesi olmayı hedefleyen Kaya, mahallesine daha iyi hizmetler sunabilmek için projeler geliştiriyor. Kendisine duyulan destekle dolu olan Kaya, seçimi kazanacağına inancını dile getiriyor.