mesleki eğitim alanında önemli bir adım atılarak, Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik e-Sınavları için başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavlar, 2024 yılında gerçekleştirilecek ve meslek sahiplerinin bilgi düzeylerini değerlendirme fırsatı sunacak.

Başvuru Detayları

Sınav başvuruları, adaylar tarafından Milli Eğitim Müdürlükleri (MEM) üzerinden online olarak gerçekleştirilecek. Başvurusu onaylanan adaylar, T.C. kimlik numaraları ile birlikte e-Sınav ücretini yatıracaklar. Başvuruların onaylanması ve ücretin yatırılması sonrasında, adaylara en uygun sınav tarihi ve saati, e-Sınav randevu sistemi üzerinden belirlenecek.

Sınav Uygulama Detayları

  • Kalfalık ve Ustalık Teorik e-Sınavı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen usul ve esaslara göre gerçekleştirilecek. Adaylar, alan ve dallarına özgü teorik sınavlara tabi tutulacaklar.

  • Usta Öğreticilik Sınavları ise İş Pedagojisi Kurs Programına göre açılan İş Pedagojisi Kursu sınavlarını içerecek.

  • e-Sınav, basılı evrak kullanılmaksızın tamamen elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

    Yeni Müfredata Göre Öğretmen Atamalarında Öne Çıkacak Branşlar Belli Oldu! İşte Detaylar Yeni Müfredata Göre Öğretmen Atamalarında Öne Çıkacak Branşlar Belli Oldu! İşte Detaylar

E-Sınav Giriş Belgeleri