Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleşen Körfez turunun ikinci durağı olan Katar'da, Türk iş insanları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan bir araya gelerek yeni yatırım fırsatlarını değerlendirdi. 200 iş insanının da katıldığı ziyarette, Türkiye'nin Katar'a yönelik gelecekteki yatırım planları ele alındı.

Dış İlişkiler Ekonomi Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen programlar kapsamında, Katarlı iş insanlarıyla görüşmeler gerçekleştirildi ve yatırım olanakları değerlendirildi.

Dolandırıcıların Bu Yöntemi Yok Artık Dedirtti! Milli Savunma Bakanlığı'nın İmajını Kullanıyorlar Dolandırıcıların Bu Yöntemi Yok Artık Dedirtti! Milli Savunma Bakanlığı'nın İmajını Kullanıyorlar

DEİK Türkiye-Katar İş Konseyi Başkanı Başar Arıoğlu, ülkeler arasındaki dostluğun ekonomik işbirliklerine de yansıdığını ifade ederek, Türkiye'nin tarım ürünleri, sağlık ürünleri, savunma sanayi ve otomotiv gibi sektörlerde Katar'a ihracat yaptığını belirtti. Arıoğlu ayrıca, odaklanmanın karşılıklı yatırımların artırılması olduğunu ve Katar'ın özellikle gıda ve sağlık alanında büyük yatırımlar sunduğunu ifade etti. Katar'ın Türk yatırımcılar için güzel serbest bölge imkanları sağladığını da vurguladı. Katarlı iş insanlarının ise Türkiye'de genellikle gayrimenkul ve finans sektöründe yatırım yaptığı bilgisi verildi.