Bugün, birçok il için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından ciddi bir uyarı yapıldı. 17 il için kırmızı alarm verildi ve bu illerde çok kuvvetli yağışların beklendiği açıklandı. Yağışların yerel olarak şiddetli olabileceği ve sel, su baskını, yıldırım, dolu gibi olumsuz etkilere neden olabileceği uyarısında bulunuldu.

Şiddetli Yağış Beklenen Bölgeler:

Giresun
Ordu'nun doğusu
Trabzon
Rize ve Artvin kıyıları
Hakkari
Şırnak
Van
Ağrı
Bitlis
Elazığ
Mardin
Siirt
Batman
Diyarbakır çevresi


Bu bölgelerde metrekare başına 21-50 kg arasında yağış düşmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırıyor. Ayrıca, zirai faaliyetlerle uğraşanların da don olayına karşı hazırlıklı olmaları gerektiği belirtiliyor.

YÖK Başkanı: İlk 500'deki üniversite sayımızı 10'a çıkarmayı hedefliyoruz YÖK Başkanı: İlk 500'deki üniversite sayımızı 10'a çıkarmayı hedefliyoruz

Yağışlı hava yarın da devam edecek ve çarşamba günü yağışların etkisi azalacak. Perşembe gününden itibaren ise Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerine dönmesi öngörülüyor. Yağışların etkisi geçene kadar bu bölgelerde yaşayanların dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları önemlidir.