Bakanlık ihbar üzerine dijital denetim başlattı
Araç ve konut satışı yapan popüler bir internet ilan sitesinde Tesla model bir aracın yetkili distribütör liste fiyatının üzerinde bedelle satışa sunulduğu tespit edildi.
Gelen ihbar üzerine harekete geçen Ticaret Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Bekir Kaplan, ekiplerin ilan ve satıcı şirket üzerinde kapsamlı bir denetim gerçekleştirdiğini ve ilgili mevzuat uyarınca cezai işlemlerin uygulandığını bildirdi.
5 ayrı kural ihlaline toplam 434 bin 860 TL idari para cezası
Denetimler sonucunda mevzuata aykırı hareket ettiği belirlenen işletmeye uygulanan yaptırımların dökümü şu şekilde açıklandı:
Tavsiye edilen satış fiyatının üzerinde ilan verme: 99 bin TL
6 ay ve 6 bin kilometre sınırını aşmayan iki aracı pazarlama: 200 bin TL
Taşıt teslim belgesi düzenlememe (2 araç için): 57 bin 240 TL
Aldatıcı ve dürüstlük kuralına aykırı haksız ticari uygulama: 50 bin TL
Adres değişikliğini yasal sürede bildirmeme: 28 bin 620 TL
Toplamda 434 bin 860 TL idari para cezası kesilen şirketin usulsüz faaliyetleri kayıt altına alındı.
Kaplan: Dijital ortamda denetimlerimiz aralıksız sürecek
Açıklamalarda bulunan Bekir Kaplan, otomotiv piyasasında stokçuluk, fahiş fiyat ve spekülatif girişimlere karşı mücadelenin kesintisiz devam edeceğini vurguladı.
Kaplan, "Tüketicilerimizin haklarını korumak, adil ve güvenilir bir piyasa düzenini tesis etmek için gerek yurt genelinde gerekse dijital ortamda denetimlerimizi kararlılıkla sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.