Güncel

Meteoroloji'den flaş uyarı! Üç bölgede fırtına bekleniliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü üç bölgeyi kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle uyardı.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından, pazar günü için Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'in Bartın-Kastamonu kısmında kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğün uyarıları şöyle:

  • Yapılan son değerlendirmelere göre; 13.08.2023 Pazar günü Marmara'nın batısında rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına ( 40-60 km/saat, hamlesi 75 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • Marmara ve Kuzey Ege’nin kuzeyinde Pazar günü (13.08.2023) sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

  • Batı Karadeniz’de (Bartın-Kastamonu) rüzgarın yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Salı günü (15.08.2023) öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.