Güncel

Mehmet Şimşek'ten ev sahiplerine son uyarı: 5 Nisana kadar süre verdi

masında bulundu. Bakan Şimşek, kira gelirleri üzerinden yapılan detaylı incelemelerde şimdiye kadar 420 bin mülk üzerinde doğrudan tespit yapıldığını duyurdu. Özellikle, 2023 yılında 21 bin TL ve üzeri kira geliri elde eden mülk sahiplerinin, 5 Nisan tarihine kadar gelirlerini beyan etmeleri gerektiğinin altını çizdi. Bu tarihe kadar beyanname vermeyen mülk sahiplerinin karşılaşacağı muhtemel yaptırımların da sinyalini verdi.

Abone Ol

Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen yoğun denetim faaliyetlerinden bahsetti. Denetimlerde, idari kayıtlar ve teknolojik araçlar kullanılarak, kira geliri elde edip beyan etmeyen kişilerin tespit edildiğini belirtti. Bakan, 1,2 milyon gayrimenkul üzerinde yapılan denetimlerde 420 bininde yerinde tespit yapıldığını ve bu denetimlerin devam edeceğini ifade etti.

Beyanname nasıl verilecek?

Kira geliri beyannamesi verme süreci, mülk sahipleri için oldukça basit bir işlem. Beyanname, Dijital Vergi Dairesi'nin resmi web sitesi üzerinden kolayca doldurulabilir veya doğrudan vergi dairesine gidilerek de işlem yapılabiliyor.