Güncel

Bakan Yerlikaya açıkladı: "Gülbaharlar" organize suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabı üzerinden, Şanlıurfa merkezli, Mersin, Ardahan ve İstanbul olmak üzere 4 ilde eş zamanlı olarak yürütülen "Kafes-48” operasyonları kapsamında örgüt lideri Celal Gülbahar’ın da aralarında olduğu toplam 16 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Abone Ol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı yönetiminde; Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen hazırlıklar sonucu 4 ilde Kafes-48 operasyonlarının yürütüldüğünü açıkladı.

"Gülbaharlar" olarak adlandırılan organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; suç işlemek niyetiyle örgüt oluşturumak, nitelikli yağma, silahla tehdit ve silahla kasten yaralama, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, mala zarar verme ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarında bulundukları belirlendi.

"Kafes-48” operasyonları kapsamında örgütün elebaşı Celal Gülbahar’ın da aralarında yer aldığı organize suç örgütü üyesi 16 şüpheli kıskıvrak yakalandı.

Operasyonlar neticesinde ilk değerlendirmelere göre; 3 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği ile çok sayıda fişek, çek ve senete de ekipler tarafından el konuldu. 

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabında şunları belirtti:

"Aziz milletimizin bilmesini isterim ki şehir eşkıyalarına nefes aldırmayacağız. Milletimizin huzurunu kaçıran organize suç örgütlerini tek tek çökertip kafese koyacağız. Operasyonları düzenleyen kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Milletimizin duası sizlerle." dedi.