Güncel

Aile Bakanı Göktaş, deprem sonrası kayıp çocuklar iddiasına son noktayı koydu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ankara'da düzenlenen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde kaybolduğu çocuklarla ilgili iddialara açıklık getirdi. Bakan Göktaş, "Bin 912 çocuğumuzdan bir tanesinin bile kayıp olması durumu söz konusu değil" diyerek iddiaları yalanladı.

Abone Ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, son zamanlarda gündeme gelen 'kayıp depremzede çocuklar' konusunda net bir açıklama yaptı. Bakan Göktaş, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde zarar gören çocukların durumları hakkında kamuoyunu aydınlattı.

Şeffaf Bilgilendirme ve Titiz Çalışma

Bakan Göktaş, Ankara'da gerçekleştirilen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda bu konuyu ele aldı. Deprem felaketinde etkilenen çocuklarla ilgili olarak ilk günden itibaren şeffaf bir bilgilendirme yapıldığını vurguladı. Bakan, bin 912 çocuktan hiçbirinin kayıp olmadığını tekrarladı ve çocukların kimlik tespitlerinin Sağlık, İçişleri, Adalet ve Aile Bakanlıkları iş birliğiyle titizlikle gerçekleştirildiğini belirtti.