Güncel

394 Milyon TL’lik Dolandırıcılık Operasyonunda 37 Tutuklama

5 ilde 6 ayrı organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 394 milyon TL’lik hesap hareketi tespit edildi. Operasyon kapsamında 65 şüpheli yakalanırken, 37’si tutuklandı.

Abone Ol

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı KOM ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları koordinesinde operasyonlar gerçekleştirildi. İl Jandarma Komutanlıklarınca yürütülen çalışmalarda organize suç örgütlerinin yüksek meblağlı dolandırıcılık faaliyetlerinde bulunduğu belirlendi.

Açıklamada, şüphelilerin Aydın’da sosyal medya üzerinden ilan vererek ve yüz yüze görüşmeler yaparak tarım ürünü aldıkları ancak ödeme yapmadıkları, Kocaeli’de vatandaşları şiddet ve baskı yoluyla mal varlıklarını devretmeye zorladıkları, Konya’da sahte internet siteleri üzerinden kişisel verileri ele geçirip kendilerini avukat olarak tanıtarak para talep ettikleri tespit edildi.

Öte yandan Antalya ve Zonguldak’ta ise internet siteleri üzerinden “yatırım” vaadiyle organize şekilde dolandırıcılık yaptıkları belirlendi.

Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyal, muhtelif miktarda nakit para ve çeşitli dokümanlara el konuldu. Şüpheliler hakkında başlatılan adli süreç devam ediyor.