Niğde'nin Altunhisar ilçesine bağlı Keçikalesi Beldesi'nde yaşayan bir kız çocuğu, sosyal medya üzerinden zorla evlendirildiğine dair yardım talebi paylaştı. Küçük kızın çığlığı, ilçe jandarma ekipleri ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün harekete geçmesine yol açtı. Yapılan araştırmanın ardından A.Ö. adlı kız evinden alınarak koruma altına alındı.

Niğde Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, sosyal medya mecralarında paylaşılan bir kız çocuğunun zorla evlendirildiği iddialarının üzerine güvenlik güçleri ve Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerinin derhal harekete geçtiği belirtildi. Soruşturmanın başlatıldığı vurgulanırken konunun takibinin titizlikle sürdürüldüğü ifade edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da konuya ilişkin bir açıklama yaparak, 15 yaşındaki çocuğun sosyal medya üzerinden zorla evlendirildiği iddiasıyla ilgili bilgilendirme yapılmasının gerekliliğini duyduklarını belirtti. Bakanlık, Niğde İl Müdürlüğünün hızla harekete geçtiğini ve çocuğun bakım tedbiri kararıyla Bakanlık kuruluşuna yerleştirildiğini açıkladı. İlgili kişiler hakkında hukuki sürecin Bakanlık tarafından takip edildiği bildirildi.

 

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Dijital Telif Yasası İçin Kritik Görüşme Tarihi Belli Oldu Dijital Telif Yasası İçin Kritik Görüşme Tarihi Belli Oldu

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi