Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Yunan mevkidaşı Yorgos Yerapetritis ile Ankara'da görüşme gerçekleştirdi. Gerçekleilen görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenirken Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, Hakan Fidan'ın konuşması ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, Kıbrıs ve AB üyeliği için şöyle konuştu:

"Bugün gerçekleştirdiğim ziyaret çerçevesinde özellikle BM ilkleri içinde ülkelerimiz arasındaki dostane ilişkiler çerçevesinde sorunlarımızı çözebileceğimizi dile getirdim. Eşitlik haklarımıza, toprak bütünlüklerimize saygı göstererek bunu gerçekleştirebiliriz.

İkili ilişkilerimizi ve bölgesel konuları ele alma fırsatı bulduk. Vilnius zirvesindeki yeni bir başlangıçta bulunuldu ve biz dışişleri bakanlarına görev verildi. Görüş ayrılıkları konusunda neler yapabiliriz, bunu ele alacağız. Üst düzey bir sorumluluk üstlendik. Yol haritamız 3 aşamadan oluşacak. Birincisi siyasi görüşmeler düzeyi, ikincisi güven artırıcı önlemler, üçüncüsü pozitif gündemin devam ettirilmesi yönünde mutabık kaldık.

Lise pansiyonunda kalan 25 öğrenci, zehirlenerek hastanelik oldu Lise pansiyonunda kalan 25 öğrenci, zehirlenerek hastanelik oldu

Erdoğan ve Miçotakis New York'ta 18 Eylül'de bir görüşme gerçekleştirecekler. 

Görüşmemizde Kıbrıs sorunu ele alındı. Burada asıl kritik olan adım görüşmelerin bir an önce başlaması. Türkiye'nin AB üyeliği için şunu söyleyebilirim, biz uzun yıllardır Türkiye'nin üyeliğini destekliyoruz. Müzakerelerin ilerlemesi için elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum.

Düzensiz göç ile mücadele her iki ülkenin de çıkarınadır."