Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) terfi ve atamaların ele alınacağı Yüksek Askeri Şura (YAŞ) yarın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantıda, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in boşalan Genelkurmay Başkanlığı'na atanacak isim de belirlenecek.

MEB, Eğitim fakültesi dekanlarıyla buluşuyor! MEB, Eğitim fakültesi dekanlarıyla buluşuyor!

YAŞ toplantısında, generallerin terfi ve atama dosyaları detaylı bir şekilde ele alınacak. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in yeni görevine atanmasının ardından boşalan Genelkurmay Başkanlığı'na getirilecek isim de toplantı sonucunda netleşecek.

Genelkurmay Başkanlığı'na, ya Kara Kuvvetleri Komutanı Musa Avsever atanacak ya da yeni bir isim belirlenecek. Muhtemel adaylar arasında ise 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu bulunuyor. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan'ın görev süreleri ise devam edecek.

Geçen yıl bu görevlere getirilen komutanların emekliye ayrılması durumunda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için Kurmay Başkanı Koramiral Aydın Şirin ile Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız isimleri öne çıkıyor. Hava Kuvvetleri Komutanlığı için ise Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu'nun adı öne çıkıyor.

YAŞ kararları kapsamında bazı korgeneraller de bir üst rütbeye terfi edecek. 3. Ordu Komutanı Yavuz Türkgenci ve Ege Ordusu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla terfi sırasında yer alacak.

YAŞ toplantısı Anıtkabir ziyareti ile başlayacak ve bir gün boyunca sürecek olan toplantının ardından alınan kararlar, Cumhurbaşkanı'nın onayının ardından yürürlüğe konulacak. Memur-Sen teklifi ile memur maaşlarındaki zam oranları da bu toplantıda ele alınacak ve kamuoyuna duyurulacak.