Yeni YHT Hattı İstanbul-Sivas Arasında Seferlere Başladı: İşte Bilet Fiyatları Yeni YHT Hattı İstanbul-Sivas Arasında Seferlere Başladı: İşte Bilet Fiyatları

Seçim takviminde sona gelindi

Seçim süreci, YSK tarafından titizlikle yürütülen bir dizi etkinlikle devam ediyor. Türkiye genelinde kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmen, bu önemli günde oylarını kullanacak. İlk kez oy kullanacak 1 milyon 32 bin 610 gencin de aralarında bulunduğu seçmenler, 34 siyasi partiden adayları değerlendirecekler. Adaylar, 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanlığı için yarışacaklar. Aynı zamanda, 50 bin 336 muhtarlık ve çeşitli il genel meclisi üyelikleri ile belediye meclis üyelikleri için de seçimler yapılacak.

Seçim malzemeleri

YSK'nın belirlediği takvime göre, seçim malzemeleri ve lojistik planlaması büyük bir özenle yürütülüyor. Sandık kurulu başkanlarına teslim edilmek üzere seçim araç ve gereçlerini içeren malzeme torbalarının hazırlanmasına başlandı. Hazırlıklar, kısa sürede tamamlanacak. Seçim görevlileri, 29 Mart Cuma gününe kadar özel bir eğitim programından geçirilecek. Eğitimlerin ardından, il ve ilçe merkezlerindeki bina sorumlularına ve diğer ilgili kişilere malzeme torbaları, seçim günü erken saatlerde ulaştırılacak.

Sandıkların kurulması ve oy kullanma işlemleri

Oy verme gününde, 206 binden fazla sandık, Türkiye'nin en ücra köşesine kadar ulaştırılmış olacak. İl ve ilçe merkezlerinde bina sorumluları, ilçe seçim kurulu başkanlıklarından alacakları malzeme torbalarını, sandık kurulu başkanlarına tutanak karşılığı teslim edecekler. Bina sorumlusu görevlendirilmeyen bölgelerde ise, ilçe seçim kurulu başkanlıkları doğrudan sandık kurulu başkanlarına malzemeleri teslim edecekler.