Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Oy sayım ve döküm işlemlerinin ara verilmeden yapılacağını belirten Yener, seçim süreciyle ilgili gazetecilerin sorularını cevaplarken, iftar vaktinde oy sayımına dair alınan kararı da açıkladı.

"Aralıksız Devam Edilmesi Gerektiği Kararı Alındı"

Seçim günü oy kullanma işlemlerinin sona ermesiyle birlikte oy sayımı işlemlerinin aralıksız devam edeceğini ifade eden Yener, şu şekilde konuştu:

Fitch Ratings, Türkiye'nin enflasyon rakamlarında ciddi düşüş bekliyor Fitch Ratings, Türkiye'nin enflasyon rakamlarında ciddi düşüş bekliyor

"1973 ve 2024 yıllarında seçimler ramazan ayına denk geldi. YSK, seçim yasalarını uygulamakla yükümlü bir kurumdur. Seçimlerin sona ermesinin ardından oy sayım işlemlerine aralıksız devam edilmesi gerektiği kararını aldık. Ramazan ayında oruç tutan sandık görevlilerinin herhangi bir zorlukla karşılaşmaması için gerekli önlemleri aldık. Bizim beklentimiz, tüm siyasi partilerin sandık görevlilerinin bu konudaki ihtiyaçlarını anlayışla karşılaması ve destek olmasıdır."