Lise pansiyonunda kalan 25 öğrenci, zehirlenerek hastanelik oldu Lise pansiyonunda kalan 25 öğrenci, zehirlenerek hastanelik oldu

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, yurt dışında kullanılan oyların güvenliğini sağlamak amacıyla ATO Congresium'da bulunan Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu'nu ziyaret etti. Oyların muhafazası için alınan tedbirleri ve oy sayımı için yapılan hazırlıkları yerinde inceleyen Yener, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Detaylar: YSK Başkanı Ahmet Yener, ATO Congresium'daki Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu'na gelerek, yurt dışında kullanılan oyların muhafazası için alınan tedbirleri ve oy sayımı için yapılan hazırlıkları denetledi. Güvenlik açısından alınan tüm tedbirleri yerinde görmek istediklerini belirten Yener, Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanı ve personelinin gerekli tedbirleri aldığını ifade etti. Oy sayımı öncesinde teknik ihtiyaçların tespit edileceğini ve gerekli desteklerin sağlanacağını belirten Yener, yurt dışında kullanılan oyların yarın saat 17.00 itibarıyla sorunsuz şekilde sayımına başlanacağını söyledi.

YSK Başkanı Ahmet Yener'in açıklamalarının yanı sıra, Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Ali Uğuz da konuyla ilgili bilgi verdi. Uğuz, şu anda temsilciliklerde toplam 1 milyon 696 bin oy olduğunu ve gümrüklerde devam eden oy kullanımıyla birlikte yurt dışı oy sayısının 1 milyon 817 bine ulaşabileceğini belirtti.

YSK Başkanı Ahmet Yener'in incelemeleri sonucunda yurt dışında oy verme oranının şu anda %53 olduğu bilgisini paylaştı.