FETÖ soruşturması tüm kamu kurum ve kuruluşlarında olduğu gibi üniversitelerde de devam ediyor. Görevden almalar devam ederken, üniversitelerden çıkarılan personel sayısı ile ilgili en net açıklama YÖK’ten geldi.
YÖK Personel Sayısını 5 Bin 342 Olarak Açıkladı
Yüksek Öğretim Kurumu’ndan yapılan açıklamada, FETÖ soruşturması kapsamında devlet ve vakıf üniversitelerinde görevli 5 bin 342 personelin görevden alındığını belirtti. 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmeye çalışan darbe girişiminin geri püskürtülmesinin ardından 3 ay süre ile ilan edilen OHAL kapsamında YÖK bünyesinde bir komisyon kurulmuştu.
Kurulan OHAL komisyonu, üniversiteleri derin bir incelemeye aldı ve gerek devlet gerek vakıf üniversitelerinde FETÖ ile ilişkisi bulunanlar belirlenmeye başladı. Görevden uzaklaştırmalar ve açılan soruşturmalarla başlayan süreçte, FETÖ ile bağlantısı tespit edilen 5 bin 342 kişinin işine son verildi.
YÖK Terör Örgütü Mensuplarının Barınmasına Asla İzin Vermeyecektir
Yüksek Öğretim Kurumu’ndan yapılan açıklamada, FETÖ ile mücadelenin tam gaz devam ettiğinin altı çizildi ve örgüt üyelerinin tamamen temizlenmesi için çalışmaların sonuna kadar süreceği, hiçbir örgüt mensubunun Yüksek Öğretim Kurumları’nda barınmasına izin verilmeyeceğinin altı çizildi.
YÖK yaptığı açıklamada, devlet ve vakıf üniversitelerinde görevli toplam 6 bin 792 akademik ve idari personel ile ilgili işlemlerin başlatıldığını bu personelden 5 bin 342 tanesinin hakkında görevden uzaklaştırma kararı alındığını ifade etti.
Ayrıca devlet ve vakıf üniversitelerinde görevli akademik personelden 5 bin 247 kişi hakkında başlatılan işlemlerin sonucunda 4 bin 225 kişinin görevden uzaklaştırıldığı, 1545 idari personel hakkında başlatılan işlemler sonucunda ise 1117 personelin görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi.
YÖK, çalışmalarının hala büyük bir hızla devam ettiğini belirtirken, FETÖ ile mücadelenin sonuna kadar devam edeceğinin de altını çizdi.