Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Alan Yeterlilik Testi (AYT) sayısal kategorisinde Türkiye 1'incisi olan Mustafa Özcan, başarısının sırrını paylaştı. Aynı zamanda Temel Yeterlilik Testi'nde Türkiye 2'ncisi, 2023-YKS AYT'de de sayısalda 1'inci olan Mustafa Özcan, Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nden ve Konya Özel Profesyonel Eğitim Lisesi'nden Namık Emre Acar ile bu başarıyı paylaştı.

Mustafa Özcan, YKS hazırlık sürecinin oldukça yoğun ve uzun bir süreç olduğunu vurgulayarak, asla pes etmemenin önemli olduğunu ifade etti. Eksikliklerini sürekli olarak fark ettiğini ve bu eksiklikleri diğer kaynaklardan yardım alarak kapattığını, bol deneme ve soru çözmeyi, kitap okumayı ve dinlenmeyi sürekli uygulayarak başarısını elde ettiğini belirtti.

Özcan, ilkokuldan itibaren sistematik bir ders çalışma düzenine sahip olduğunu ve geçen yıl eylülden hazirana kadar sürekli çalıştığını aktardı. Öğretmenlerinden aldığı destekle soru çeşitliliğini gördüğünü ve büyük hedefler belirleyerek bu hedeflere ulaşma motivasyonunu koruduğunu söyledi. Başarı hedefinin birincilik olduğunu içten içe hissettiğini ancak fazla söylemekten kaçındığını dile getirdi. Son senede yaklaşık 200 bin soru çözdüğünü ifade ederek bu sürecin ne kadar yoğun olduğunu vurguladı.

Mustafa Özcan, ailesinin haberi alır almaz çok mutlu olduğunu ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde bilgisayar mühendisliği okumak istediğini belirtti.

Özcan'ın annesi Derya Özcan, sınav sonrasında netlerine baktıklarını ve bekledikleri sonuca ulaştıklarını ifade etti. Başarılarının devamını dilediğini ve yaşanan mutluluğun kelimelerle anlatılmasının zor olduğunu belirtti.

Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Baki Gencer ise, okullarından daha önce de Türkiye birincisi ve üçüncüsü çıktığını hatırlatarak, Mustafa Özcan'ın okula gelip kaydolmasının bu başarılardan dolayı olduğunu belirtti. Mustafa'nın her yıl hedefine uygun davranarak çalışarak ve gayret göstererek bu amacını gerçekleştirdiğini söyledi.