İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) son kararıyla, ekmeklerin gramajı artırıldı ancak fiyatlar değişmedi. Daha önce 200 gram ekmek 8 TL olarak satılırken, yeni düzenleme ile 210 gram ekmek aynı fiyata sunulacak. 

Fırıncıların Fiyat Artış Talebi 

Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı

Fırıncılar, maliyetlerdeki artış sebebiyle ekmek fiyatlarının 8,5 TL'ye çıkarılmasını talep etmişlerdi. Ancak, İstanbul Valisi Davut Gül'ün yaptığı açıklamaya göre bu talep kabul edilemez bulundu. Gül, ekmek fiyatlarındaki dalgalanmaların üzerine dikkat çekerek, fırıncıların bu isteğinin uygun olmadığını dile getirdi. Valinin bu açıklamasının ardından İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü, şehir genelinde fırın denetimleri yaparak, yüksek fiyat tespit edilen fırınlara tutanak düzenledi. Tutanaklar, haksız fiyat değerlendirmesi için Ticaret Bakanlığı'na iletilerek inceleme altına alındı.

Yeni Tarifenin Detayları

Ekonomi alanında uzman Merve Yiğitcan'ın aktardığına göre, İstanbul için hazırlanan yeni Azami Ekmek Fiyat Tarifesi, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu'nun 8 Aralık 2023 tarihli toplantısında karara bağlandı. “Tacir ve Sanayiciler Tarafından Üretilen Mal ve Hizmetlerin Azami Fiyat Tarifelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmelik”in 4. maddesi uyarınca, 210 gram ekmek için belirlenen 8 TL fiyat, Oda Meclisi tarafından oybirliğiyle kabul edildi.