Tiyatro ve sinemanın usta ismi Ayten Gökçer yaşamını yitirdi Tiyatro ve sinemanın usta ismi Ayten Gökçer yaşamını yitirdi

Reeder Teknoloji, yerli cep telefonu üreticisi olarak bilinen şirket, yaptığı özel durum açıklamasında, elektrikli otomobil üretim planlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Şirketin açıklamasına göre, %80'i yerli olan ilk Reeder markalı elektrikli aracın üretimi için çalışmalar hızla devam ediyor. Bu projenin üretim planlamaları, Samsun'daki üretim tesislerinde gerçekleştirilecek.

Reeder Teknoloji'nin Ar-Ge departmanının yürüttüğü çalışmalar, şirketin yenilikçi ve yerli teknolojik ürünleriyle ülke ekonomisine katkıda bulunma hedefini destekliyor. Elektrikli araç projeleri kapsamında %80'inin yerli olduğu vurgulanan araç, 30 Ağustos 2024 tarihinde üretim bantlarından çıkartılması planlanan ilk test aracı olacak.

Şirket, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II.15-1 sayılı Özel Durumlar Tebliği gereklilikleri doğrultusunda, elektrikli araç üretimine ilişkin gelişmeleri yatırımcılarıyla paylaşmaya devam edeceğini belirtti. Bu açıklama, Reeder Teknoloji'nin otomotiv sektöründeki yerini güçlendirmeyi ve yerli üretimle sürdürülebilir teknolojiye katkı sağlamayı amaçlıyor.