Yerel seçim sonrası piyasalarda dolar ve euro'da düşüş yaşanırken, Goldman Sachs Türk Lirası'nın değer kazanacağını öngördü.

İhbara gidilen evde patlama: 2'si jandarma personeli 4 yaralı İhbara gidilen evde patlama: 2'si jandarma personeli 4 yaralı

Dün gerçekleşen yerel seçimlerin ardından, piyasaların haftaya sakin bir başlangıç yapmasıyla birlikte, yatırımcılar seçim sonuçlarının etkilerini değerlendirmeye başladılar. Dolar, 32,43 TL'den, Euro ise 35,02 TL'den güne başladı ve başlangıçta belirgin bir hareketlilik göstermedi. Ancak, gün içinde saat 15:51'de sürpriz sonuçlarla birlikte dolar ve euro kurlarında düşüş hız kazandı.

Doların yüzde 1,39 oranında değer kaybederek 31,98 TL'ye gerilemesi ve euro'nun yüzde 1,50 oranında düşerek 34,45 TL'ye kadar gerilemesi, piyasalardaki hareketliliği gösterdi.

Öte yandan, ABD'li dev yatırım bankası Goldman Sachs, seçim sonrasına ilişkin yayımladığı raporda Türk Lirası'nın değer kazanacağını öngördü. Banka, seçimlerin sona ermesiyle artan sermaye akımlarıyla Türk lirasının daha güçlü bir performans sergileyeceğini belirtti.

Raporda, mevcut politikalara devam edilmesi durumunda önümüzdeki haftalarda sermaye girişlerinin yeniden hız kazanacağı öngörüldü. Bu rapor, piyasalardaki beklentileri şekillendirmede önemli bir faktör olarak dikkat çekti.