Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat'ta meydana gelen Maraş merkezli depremlerin yıkıma uğrattığı Malatya için uyarılarda bulundu. Görür, Doğu Anadolu Fayı üzerinde büyük depremler beklemediklerini belirtirken, Malatya'nın Kuzey ve Kuzeybatı bölgesinde bulunan Malatya Fayı yöresinde dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Ayrıca, son depremlerin bu bölgeye de stres transfer etmiş olabileceğini ifade etti.

TBMM'de gündem bu hafta yoğun TBMM'de gündem bu hafta yoğun

Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yerel yetkililerin gereken önlemleri aldığını umduğunu ve Malatya'yı deprem dirençli hale getirmenin önemli olduğunu belirtti. Halktan da bu konuda ısrarcı olmalarını ve yöneticilerden, siyasilerden bu talepleri dile getirmelerini istedi. Ayrıca, deprem olacak mı, ne zaman olacak gibi soruların sorulmasının doğru olmadığını vurguladı.

Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'nın çevresindeki enerjinin büyük ölçüde boşaldığını ve Doğu Anadolu Fayı üzerinde büyük depremler beklenmediğini ifade etti. Ancak Malatya'nın Kuzey ve Kuzeybatı bölgesinde bulunan Malatya Fayı yöresinde dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Stres transferi hakkında kesin bir bilgi olmadığını da sözlerine ekledi.

Uzman, Malatya'da yaşanan depremlerin normal olduğunu ve büyük bir deprem geçirmiş bir kentte bu tür sarsıntıların sıkça görülebileceğini ifade etti. Yetkililerin gerekli önlemleri aldığını umduğunu belirterek, Malatya'nın deprem direncinin artırılması gerektiğine dikkat çekti.