Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Arapça ve Audi A8 Tartışmaları Hakkında Açıklamalarda Bulundu Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Arapça ve Audi A8 Tartışmaları Hakkında Açıklamalarda Bulundu

 MOBİSAD Genel Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, 22 firmanın Bakanlıktan aldığı lisanslarla yenileme merkezi hizmeti vermeye başladığını, 2022'de 232 bin, 2023'te ise 342 bin cihazın yenilendiğini ve satışa hazır hale getirildiğini belirtti.

Yenilenmiş telefonlar, uygun fiyatlarla tüketicilere sunulurken, aynı zamanda firmalar tarafından belirlenen garanti süreleriyle güvence altına alınıyor. Mustafa Kemal Turnacı, vatandaşlara ikinci el yerine yenilenmiş telefonları tercih etmelerini öneriyor. Bu önerisini, yenilenmiş telefonları satan firmaların Bakanlık tarafından verilen lisansa sahip olması gerekliliğiyle destekliyor. İkinci el cihazlarla karıştırılan yenilenmiş cihaz piyasasında, garanti süreleri ve belgelerle yaşanan mağduriyetlerin daha hızlı çözüldüğüne vurgu yapıyor.

Turnacı, sektörün kayıt altına alınması ve kayıt dışılığın önüne geçilmesi için yenilenmiş cihaz pazarının daha fazla desteklenmesi gerektiğini ifade ediyor. Ayrıca, bu sektörün ülkedeki tercih edilme oranının artırılmasının, sektörel anlamda cari açığı azaltacak önemli bir adım olacağını belirtiyor.