Eşinin cebinden izinsiz para alan yandı! Yargıtay'dan emsal karar Eşinin cebinden izinsiz para alan yandı! Yargıtay'dan emsal karar

2024'ün ilk Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Toplantıda, fahiş fiyat artışlarından İsveç'in NATO üyeliğine kadar birçok konu ele alındı. Ancak en kritik gündem maddesi, işçi ve Bağ-kur emeklilerine verilen zam oranlarının güncellenmesine yönelik çalışma oldu.

Yeni yılla birlikte memur ve memur emeklilerine yüzde 49,25, işçi ve Bağ-kur emeklilerine ise yüzde 37,56 zam yapıldı. Bu iki oran arasındaki fark, kamuoyunda tartışma yaratmış ve hükümet farkın kapatılması için çalışmalar başlatmıştı. Ayrıca en düşük emekli maaşlarıyla ilgili de düzenleme yapılması hedefleniyor.

Toplantıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, zam konusunda bir sunum yapması bekleniyor. Bu sunumda, ekonomideki son gelişmelerin de değerlendirilmesi planlanıyor.

Ayrıca, faiz artış oranlarının piyasalara yansıması ve enflasyonla mücadele konusunda bakanların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bilgilendirmesi öngörülüyor. Ticaret Bakanlığı'nın fahiş artışlara ilişkin yürüttüğü denetimler de kabinenin gündeminde yer alacak.

Kabinenin ayrıca terörle mücadele operasyonlarını ele alması ve TSK ile MİT'in sınır ötesi operasyonlarına dair yeni bilgileri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunması bekleniyor. İsveç'in NATO üyeliği konusu da kabinenin gündeminde yer alarak ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine sonrasında kameraların karşısına geçmesi ve basın mensuplarına açıklamalarda bulunması bekleniyor.