Volkswagen, ikonik modellerinden biri olan Passat'ı 9. neslinde bazı önemli değişikliklerle Türkiye pazarına sundu. Yeni Passat'ın tasarımında ve modelinde yapılan değişikliklerle dikkat çekiyor.

Yapılan açıklamaya göre, yeni Passat modeli 144 mm uzayarak 4,917 mm uzunluğa ulaştı, bu da şimdiye kadar üretilen en büyük Passat versiyonu oldu. İç hacminde de önemli bir artış sağlanarak arka koltuklarda 50 mm daha fazla diz mesafesi sunulduğu ifade edildi. Bagaj hacmi de 40 litre genişleyerek 690 litreye çıktı.

Türkiye pazarında, yeni Passat 3 farklı motor seçeneğiyle satışa sunulacak. Bu seçenekler arasında 1.5 litrelik 150 PS gücündeki hibrit benzinli motor, 2.0 litrelik 193 PS gücündeki dizel motor ve 2.0 litrelik 265 PS gücündeki benzinli motor yer alıyor. Hibrit motorun tork değeri 250 Nm, dizel motorun tork değeri 400 Nm ve performans benzinli motorunun tork değeri ise 400 Nm olarak belirtiliyor. Üç motor seçeneği de 4Motion dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılmış durumda.

Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı

Yeni Passat, Türkiye'de Business, Elegance ve R-Line donanım paketleriyle satışa sunulacak. Tüm paketlerde standart olarak 12,9 inçlik bir bilgi-eğlence sistemi, 10,25 inçlik dijital gösterge paneli ve çeşitli sürüş destek sistemleri sunulacak.

Fiyatlar donanıma ve motor seçeneğine göre değişiklik gösterirken, en uygun donanımlı Business paketli hafif hibrit benzinli modelin fiyatı 2 milyon 430 bin TL'den başlıyor. En üst donanımlı R-Line paketli benzinli motorlu Passat ise 4 milyon 300 bin TL'ye kadar çıkabiliyor.