Asgari Ücret Artışının Etkileri

Asgari ücrette beklenen artış, iş dünyasında birçok değişikliği de beraberinde getirmesi bekleniyor. MERCER'ın araştırmalarına göre, şirketlerin büyük bir kısmı 2024 yılı içerisinde ücret artışına gitmeyi planlıyor. Şirketlerin %59'u yıl içinde tek seferlik zam, %33'ü iki kez ve %8'i üç kez veya daha fazla zam yapmayı öngörüyor. 

Yemek Kartlarına Özel Düzenleme

Yemek kartları, çalışanlar için önemli bir yan hak oluşturuyor. Bu kartların kullanım alanıyla ilgili önemli bir düzenleme bekleniyor. Mehmet Koçak Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Koçak'ın belirttiğine göre, yemek kartlarının sadece yiyecek alışverişlerinde kullanılması için düzenleme yapılacak. Yemek dışında yapılan alışverişler tespit edilirse, işletmelere ek mali yükler gelebilecek. 

Yemek Bedeli İstisna Tutarında Artış Beklentisi

ATM'lerde niye para yok? 500 ve 1000 TL'lik banknotların habercisi mi? ATM'lerde niye para yok? 500 ve 1000 TL'lik banknotların habercisi mi?

Hatırlatmak gerekirse, 2023 yılının ikinci yarısında günlük yemek bedeli sosyal güvenlik primi istisna tutarı 105.75 TL olarak belirlenmişti. Asgari ücretin artmasıyla birlikte bu rakamın da yükselmesi bekleniyor.