Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarında değişiklik yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararıyla, bazı mal ve hizmetlerde uygulanan KDV oranları yeniden belirlendi. Daha önce yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 10'a yükseltilirken, yüzde 18 olan KDV oranı ise yüzde 20 olarak revize edildi.

Önceden bebek bezi, tuvalet kağıdı, yeme içme gibi temel ihtiyaç ürünleri ve yeme-içme sektöründeki KDV oranı yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmişti. Ancak bugün yayımlanan kararla birlikte, bu ürünlerdeki KDV oranı tekrar yüzde 10 olarak belirlendi.

Diğer yandan, mobilya, beyaz eşya, elektronik ürünler, otomobil, sigara ve alkol gibi kategorilerde uygulanan KDV oranı da önceki yüzde 18'den yüzde 20'ye yükseltildi.

Bu KDV artışı, temel gıda ürünlerini kapsamamaktadır. Geçtiğimiz yıl temel gıda ürünlerindeki KDV oranı yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmüştü ve bu ürünlerde herhangi bir vergi artışı yapılmamıştır.

Katma Değer Vergisi (KDV), Türkiye'de önemli bir gelir kaynağıdır ve devlet bütçesinde büyük bir rol oynamaktadır. Bütçe gelirlerinin yaklaşık üçte biri KDV'den oluşmaktadır. Bu nedenle, KDV oranlarındaki değişiklikler, devlet gelirleri ve bütçe planlaması açısından önemli bir etkiye sahiptir.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Kararıyla şans oyunları hasılatından alınan vergilerde de artış yapıldı. Spor müsabakalarına dayalı müşterek bahislerde yüzde 10, at yarışlarında yüzde 14 ve diğer şans oyunlarında ise yüzde 20 oranında vergi uygulanacak.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı: 'Hac Vizesi' Olmadan Hac Yapılamayacak Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı: 'Hac Vizesi' Olmadan Hac Yapılamayacak

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi