Son yıllarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yaşanan inşaat patlaması, özellikle İsrail, İngiltere, Rusya, Ukrayna, Polonya ve İran'dan gelen Yahudi yatırımcılarla ilgili iddiaları beraberinde getiriyor. Özellikle KKTC'nin kuzey bölgesindeki stratejik konumda bulunan arazilere yoğun ilgi gösteren Yahudi yatırımcıların, 25 bin dönüme ulaşan bir arazi satın aldığı öne sürüldü.

İddialara göre, bölgeye gelen Yahudi yatırımcılar, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmaların ardından KKTC'nin kuzeyinde stratejik öneme sahip arazileri ve büyük ölçekli binaları satın almaya başladılar. Toplam nüfusu 380 bin olan KKTC'de, 35 bin civarında Yahudi'nin yaşadığı ifade edilirken, bu durumda "KKTC'nin kuzeyinde yeni bir İsrail mi kuruluyor?" sorularını beraberinde getiriyor.

Güvenlik kaynaklarına göre, KKTC'de faaliyet gösteren yaklaşık 2 bin İsrail şirketi bulunuyor. Bu şirketlerin birçok alanda faaliyet göstermesi ve büyük arazilere yatırım yapması, bölgedeki Yahudi nüfusunun artmasına ve kuzeyde siyonist bir yapılanmanın oluşmasına neden oluyor.

Konuyla ilgili olarak yapılan yerinde araştırmalara göre, özellikle Girne'nin doğusunda Tatlısu sahilinde ve Karpaz'ın İskele sahilinde faaliyet gösteren Cesar-Dominika İnşaat Şirketi'nin İsrail kökenli sahipleri, binlerce dönüm arazi ve binlerce konut inşa etmiş durumda. Bunun yanı sıra Güzelyurt körfezindeki Gaziveren sahilinde ve Girne'nin doğusundaki Esentepe sahilinde faaliyet gösteren Evergreen İnşaat Şirketi'nin ise Amerika'dan gelen bir Yahudi'ye devredildiği belirtiliyor.

Siyonist yapılanmanın özellikle Karpaz Gate Marina bölgesinde devam ettiği ve büyük çaplı bir kolonileşmenin söz konusu olduğu ifade ediliyor. Bu durum, bölgedeki yerel halk arasında endişe ve tartışmalara neden olurken, yerel emlakçılar da bu yatırımların bir kısmının "kirli para" ile yapıldığını öne sürüyorlar.

Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar

Konuyla ilgili olarak yapılan incelemeler, İranlı, Rus, Ukraynalı, Polonyalı ve İngiliz kökenli Yahudilerin de KKTC'de arazi ve konut alımları yaptığını ortaya koyuyor. Bu durum, bölgedeki çeşitli milletlerden gelen Yahudi yatırımcıların geniş bir alanda faaliyet gösterdiğini gösteriyor.

Gelişmelerin yakından takip edildiği bu durum, KKTC'deki yerel halk ve yetkililer arasında dikkatle inceleniyor. Güvenlik kaynakları, konunun detaylı bir şekilde araştırıldığını ve gerekli önlemlerin alınacağını ifade ediyor.