Deutsche Bank, Türkiye'nin enflasyon dinamiklerindeki kötüleşme nedeniyle Mart ayında Merkez Bankası'nın politika faizi artırımının büyük olasılıkla 500 baz puan olacağını öngörüyor.

Banka, Mart ayındaki toplantıda faiz oranlarının mevcut %45 seviyesinden %50'ye çıkabileceğini belirtti.

Analistler, politikaların doğru yönde ilerlediğini ancak ekonomide kısa vadeli zorlukların devam ettiğini vurguluyor. Bu zorluklar arasında kalıcı enflasyon baskıları ve bankanın net rezervlerindeki belirgin düşüş öne çıkıyor. Ayrıca, yaklaşan yerel seçimlerin belirsizlik yarattığı, TL'nin değer kaybının döviz talebini artırabileceği endişesi de dile getiriliyor.

Özel’den Kobani Davası'na ilişkin ilk açıklama: 'Bu dava siyasi bir dava' Özel’den Kobani Davası'na ilişkin ilk açıklama: 'Bu dava siyasi bir dava'

Uzun vadeli beklentiler ise Merkez Bankası'nın faiz indirimlerini kademeli olarak gerçekleştireceği yönünde. Yıl sonu politika faizi tahmini %45 olarak korunuyor. Bu tahmin, ekonomideki belirsizliklerin devam ettiği bir ortamda yapılmış olsa da, analistlerin mevcut politika çerçevesine olan güvenini yansıtıyor.