Yıldırım, Türkiye genelinde günde 17 bin otobüs seferi yapılırken, yarıyıl tatili süresince toplam 3 bin ek sefer yapılmasının planlandığını belirtti. Ek seferlerin özellikle kısa mesafe ve büyükşehirlere yönelik olduğunu vurguladı.

5,5 Milyon Kişi Seyahat Edecek

9. Yargı Paketi'nin ayrıntıları belli oldu 9. Yargı Paketi'nin ayrıntıları belli oldu

Üniversitelerin tatil zamanları ile çakışmaması sebebiyle beklenen yoğunluğun yaşanmadığını ifade eden Yıldırım, yarıyıl tatili süresince yaklaşık 5,5 milyon kişinin seyahat etmesinin beklendiğini söyledi.

Bilet Fiyatları ve Rekabet

Otobüs bileti fiyatlarının rekabetçi bir ortamda maliyetleri karşılayacak düzeyde bile olmadığını belirten Yıldırım, uçak fiyatlarının zaman zaman kampanyalarla düşmesine karşın, otobüs fiyatlarında benzer bir durumun söz konusu olmadığını dile getirdi.

Trafik Güvenliği İçin Uyarı

Yıldırım, yarıyıl tatilinde yollarda yaşanabilecek yoğunluk sebebiyle sürücülere uyarılarda bulundu. Özellikle şoförlerin uykusuz ve yorgun yola çıkmamaları gerektiğini, ayrıca yolcuların emniyet kemeri kullanımının önemini vurguladı. Yıldırım, firma sahiplerine de sürücüleri sürekli takip etmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.