Mehmet Akarca, Yargıtay Başkanlığı görevine 24 Mart 2020'de seçildi, dört yıllık görev süresi pazar günü itibarıyla tamamlandı. Yüksek Mahkeme, yeni başkanını belirlemek için pazartesi günü sandık kurdu ve Yargıtay üyeleri sandık başına gitti.

Seçimin ilk sekiz turunda hiçbir aday, 348 Yargıtay üyesinin salt çoğunluğu olan en az 175 oyu alamadığı için bugün, Mehmet Akarca ve Ömer Kerkez'in katıldığı dokuzuncu tur oylama yapıldı.

Üniversitelere yeni lisans ve ön lisans programları geliyor Üniversitelere yeni lisans ve ön lisans programları geliyor

Önceki turlarda Muhsin Şentürk'e oy verenler bu kez geçersiz oy kullandı. Sonuç olarak, Yargıtay Başkanı Akarca 119 oy alırken, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez ise 138 oy aldı. Seçime katılım 336 olarak kaydedilirken, kullanılan oylardan 11'i boş, 68'i ise geçersiz sayıldı.

Sekizinci tur oylamada diğer aday Muhsin Şentürk 96 oy alırken, 3 oy geçersiz sayıldı ve boş oy kullanılmadı. Muhsin Şentürk, sekizinci tur oylamasında en az oy alan üçüncü aday olduğu için dokuzuncu tura kalamadı.

Seçime onuncu tur oylamayla devam ediliyor. Üye tamsayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerektiği seçimde, adaylardan biri salt çoğunluk olan 175 oyu bulana kadar seçim devam edecek. Bu sebeple Yargıtay seçimi günlerce sürebilir.