Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, Temmuz ayında yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 28,9 azalarak 2,801 olarak kaydedildi. Konut satışlarında ise İstanbul 15,724 konut satışı ile en yüksek paya sahip oldu. Aynı dönemde yabancıların en çok konut aldığı iller de belirlendi.

30 yıldır aranan PKK'lı terörist Muğla'da yakalandı 30 yıldır aranan PKK'lı terörist Muğla'da yakalandı

Temmuz ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışlarının payı yüzde 2,6 olarak gerçekleşti. Bu dönemde yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı 996 konut satışı ile Antalya aldı. Antalya'yı 832 konut satışı ile İstanbul ve 263 konut satışı ile Mersin izledi.

Ancak yabancılara yapılan konut satışları Ocak-Temmuz döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 43,9 oranında azalarak 22,076 olarak kaydedildi.

Türkiye genelindeki konut satışlarında ise Temmuz ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16,7 artış ile 109,548 konut satıldı. En yüksek konut satış payına sahip il İstanbul olurken, yabancıların tercih ettiği bölgeler arasında Antalya öne çıktı.