Vergi uzmanı Dr. Ozan Bingöl, yerel seçimlerden sonra vergi zamlarının artacağını ve halkın bu zamları ciddi şekilde hissedeceğini belirtti. İşte haberin detayları...

 Dr. Ozan Bingöl, yerel seçimlerin ardından anestezik nitelikte yüksek dolaylı vergi artışlarının devam edeceğini ve vergi zamlarının daha fazla olacağını ifade etti.

Bingöl, seçim sonrası asıl sıkı maliye tedbirlerinin alınacağını ve çalışan maaşlarının artışındaki sınırlamaların ön plana çıkacağını belirtti.

 Vergi uzmanı Bingöl, bütçenin zorlu bir durumda olduğunu ve vergi artışlarının bu nedenle devam edeceğini vurguladı.

Meteoroloji'den hafta sonu uyarısı! Birçok ilde etkili olacak, kuvvetli geliyor Meteoroloji'den hafta sonu uyarısı! Birçok ilde etkili olacak, kuvvetli geliyor

Orta Vadeli Program'a göre önümüzdeki dört yılda toplanması hedeflenen vergi miktarının büyük olduğunu, bütçe açığının yüksek olduğunu ve ödenmesi gereken faiz giderlerinin büyük bir yük oluşturduğunu açıkladı.

Önümüzdeki dönemde tüketici kredilerinde Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi, harçlar, ek gayrimenkul ve bazı Özel Tüketim Vergileri (ÖTV) kalemlerinde artışlar bekleniyor. Bu artışlarla birlikte vergi yükünün artması muhtemel.

 Dr. Bingöl, 2023 yılı Yeniden Değerleme Oranı'nın yüzde 55'in üzerinde olacağını tahmin ederek, 2024 yılında vergi, harç ve cezalarda en az yüzde 55 artışın olabileceğine dikkat çekti. Bu artışların, yüksek enflasyonun etkilerini gelecek yıla sürüklemesi anlamına geldiğini ifade etti.

Bingöl, örnek olarak 2022'de üç yıl ve üzeri bir pasaport harcının 1.478,30 TL olduğunu, 2023'te ise 4.943,50 TL'ye çıktığını belirtti. 2024'te ise bu harcın en iyimser tahminle yaklaşık 7.645 TL olabileceğini açıkladı.