Son dakikalarda Türkiye ve birçok ülkede internet erişiminde sorunlar yaşanıyor. Google, YouTube, Instagram, Facebook, Threads ve WhatsApp gibi sosyal medya platformlarının yanı sıra VALORANT ve Türk Telekom'un da çöktüğü belirtiliyor. Kullanıcılar, "İnternet çöktü mü?" şeklinde aramalar yapmaya başladılar.

Popüler web platformlarına erişimde sorunlar yaşandığı, hatta bazılarının tamamen erişilemez olduğu kullanıcı şikayetlerinden anlaşılıyor. Bu sorun sadece Türkiye'de değil, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Almanya, Fransa ve Japonya gibi diğer ülkelerden de rapor ediliyor.

Downdetector'e göre, Instagram, Facebook, Türk Telekom, YouTube, VALORANT, Facebook Messenger, Google, Turkcell, WhatsApp, Google Play, TikTok, Gmail, Twitter ve Reddit gibi dünyanın en popüler platformlarına erişim sağlanamıyor.

Vergi müfettişleri 24 saat sahada olacak Vergi müfettişleri 24 saat sahada olacak

Tüm bu platformların aynı anda neden çöktüğü henüz bilinmiyor. Benzer bir durumun daha önce nadir yaşandığı ve sorunun dünya çapında olduğu için, şirketlerden veya resmi bir kurumdan bir açıklama yapılması bekleniyor. Bu açıklama gelene kadar, bağlantı sorununun nedeni hakkında kesin bir bilgi bulunmuyor.