İstanbul, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre karlı günlerle yüzleşmeye hazırlanıyor. İstanbul Valisi Davut Gül başkanlığında gerçekleşen "Kış Tedbirleri Toplantısı"nda, önümüzdeki günlerde beklenen kar yağışına karşı alınacak tedbirler masaya yatırıldı.

Jqbv5 1700593053 8666

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, İstanbul'da bu Pazar günü kar yağışı bekleniyor. Şehir, 2016 yılından bu yana kasım ayında ilk defa kar yağışına şahit olacak. Hava durumunda yaşanan bu değişiklik, İstanbul Valiliği tarafından alarma geçirildi.

Öğrenci otobüsü devrildi: 2 öğretmen ve 22 öğrenci yaralandı Öğrenci otobüsü devrildi: 2 öğretmen ve 22 öğrenci yaralandı

Vali Gül'ün başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, kar yağışına karşı alınacak tedbirler detaylı bir şekilde değerlendirildi. İstanbul Valiliği, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ilgili diğer kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, kar yağışının etkilerine karşı koordineli bir mücadele planı oluşturuldu.

R6 Kfl 1700487429 0642

Vali Gül, "İstanbul’umuzda 26 Kasım Pazar günü kar yağışı bekleniyor. Bugün, Kurumlar arası iş birliğini sağlamak ve afet riskinin tekrar gözden geçirilmesi için Kış Tedbirleri Toplantısını yapıyoruz. Kar yağışı gibi afet ve olaylarda en önemli olan zamanlama ve koordinasyonun sağlanmasıdır. İstanbul’umuzda meteorolojik verileri yakından takip ederek almamız gereken tüm kararları zamanında alacağız." ifadelerine yer verdi.