BIST'te 3 hisseye açığa satış ve kredili işlem tedbiri! BIST'te 3 hisseye açığa satış ve kredili işlem tedbiri!

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, son dönemde gerçekleşen ekonomik gelişmeler ile ilgili birtakım değerlendirmelerde bulunarak Vakıfbank'ın dış kaynaktan 500 milyon dolar demin ettiğini duyurdu.

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, 5 yıl vadeli ve 2 yıl geri ödemesiz 2 milyar dolar tutarında seküritizasyon gerçekleştirdiklerini belirterek:

"Şimdi de yine 500 milyon dolar tutarında ve 5 yıl vadeli yeni bir teminatlı fonlama işlemine imza atarak ülkemize taze kaynak girişi sağlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Söz konusu işlem büyüklüğü ve vadesi açısından değerlendirildiğinde, bir eurobond işlemi eşdeğerinde olması ve alternatif işlemlere kıyasla çok daha uygun maliyetli olması açısından dikkat çekmektedir. Böylece optimum maliyetli yeni fonlama alternatiflerini değerlendirerek kaynak yapımızı çeşitlendirmeye devam ediyoruz" dedi.

Türkiye’nin en büyük 2. bankası Vakıfbank

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, 500 milyon dolarlık yeni fonun sağlanmasının Türkiye'ye duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu belirterek "Global piyasalardaki gelişmelere bağlı olarak yön arayışında olan dolaşımdaki likidite ve uluslararası yatırımcılar açısından değerlendirildiğinde, Türkiye’nin gelişmekte olan ülkeler arasında ayrıştığını ve ciddi bir potansiyeli olduğunu görmekteyiz. Biz de hem Türkiye’nin en büyük 2. bankası hem de uluslararası sermaye piyasalarındaki en aktif Türk bankası olarak bu alandaki fırsatları yakından takip ediyoruz" diye konuştu.