Emeklilere zam şoku! Ünlü ekonomist son kararı açıkladı Emeklilere zam şoku! Ünlü ekonomist son kararı açıkladı

Türkiye, kurak bir yazın ardından soğuk havaların etkisine girmeye başladı. Meteoroloji uzmanları, El Nino hava akımının etkisiyle bu kışın bol kar yağışlı geçeceği konusunda uyarılarda bulundu.

Geçtiğimiz yılın sonbahar ve kış dönemi Türkiye için son 60 yılın en kurak dönemi olarak kaydedilmişti. Ancak bu yıl El Nino'nun etkisinin görüldüğü ve bol yağışlı ve soğuk bir sonbahar ve kış mevsimi bekleniyor.

Meteoroloji uzmanlarına göre, ekim ayı sonlarından itibaren Türkiye genelinde yağışlı bir dönem başlayacak. Özellikle kasım ayından sonra yoğun kar yağışlarının beklendiği belirtiliyor. Ekim ayı boyunca ise yağmurlu günler bekleniyor, ayın ortasından itibaren ise karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor.

Ayrıca, kasım ayının başlarına dikkat çekilerek, yüksek basınç sisteminin kar yağışını getirebileceği ifade ediliyor. Bu dönemde Ankara, Eskişehir, Afyonkarahisar, Kütahya gibi iç kesimlerde sezonun ilk karının düşebileceği tahmin ediliyor.

Uzmanlar, kasım ayında da soğuk hava kütlesinin etkisi altına gireceğini ve bu dönemin de kar yağışlarına yol açabileceğini belirtiyor.

Özellikle ocak ve şubat aylarında deniz etkili kar yağışları bekleniyor. Bu kar yağışlarının su tutma kapasitesinin yüksek olduğu ve barajlarda olumlu etkiler yarattığı ifade ediliyor.