Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Cansu Özçelik, Kurban Bayramı'nda et tüketiminin fazla olması sebebiyle artan sorunlar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Diyetisyen Cansu Özçelik, Kurban'da yeni kesilen etlerin en az 1 gün dinlendirilmesi gerektiğini belirterek ölüm katılığı denilen etteki sertliğin geçeceğini söyledi. Özçelik, “Et yeni kesildiğinde ‘ölüm katılığı’ dediğimiz bir durum gerçekleşir, bu nedenle pişirmede ve sindirimde güçlüğe sebep olur. Kurban kesildikten sonra önce güneş görmeyen serin bir ortamda 3-4 saatlik bir sürede etlerin bekletilmesi, etin normal haline dönmesini sağlar. Olgunlaşma süresi için 24 saat yeterlidir. Bu süreyle et hem yumuşaklık hem de lezzet açısından daha uygun hale gelir”  diye konuştu.

resized_10c14-1e4d89fdkurbanbayrami_2998

Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Cansu Özçelik, günlük yenmesi gereken et miktarını şöyle söyledi: “Kırmızı et, lif açısından zengin olmadığı için kabızlık ve hazımsızlık gibi sindirim problemlerine de neden olabilir. Bu nedenle günde en fazla 120 gram (4-5 köfte kadar) kırmızı et tüketilmelidir”“Kırmızı et, lif açısından zengin olmadığı için kabızlık ve hazımsızlık gibi sindirim problemlerine de neden olabilir. Bu nedenle günde en fazla 120 gram (4-5 köfte kadar) kırmızı et tüketilmelidir” diye konuştu.

İzmir'de yoğun bakımdaki hastaya cinsel saldırıda bulunan hemşirenin cezası belli oldu İzmir'de yoğun bakımdaki hastaya cinsel saldırıda bulunan hemşirenin cezası belli oldu

Diyetisyen Cansu Özçelik, etin sağlıklı tüketilmesi için şöyle uyardı: “Çünkü kavurma ve kızartma yöntemleri yağ alımınızı artırmaktadır. Mangal bayramların olmazsa olmazı olarak kabul edilse de, pişirirken etlerin kömürleşmemesine dikkat edilmelidir. Zira kömürleşen etler her zaman kanser riski taşımaktadır” dedi.