Türk tiyatro ve sinema dünyasının sevilen isimlerinden Can Gürzap, 79 yaşında aramızdan ayrıldı. 2018 yılında geçirdiği ciddi bir trafik kazasının ardından mücadele veren usta sanatçı, bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Can Gürzap'ın vefatını duyuran Armağan Çağlayan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda "Yattığınız yer nur olsun Can Bey... Huzur bulun" ifadelerini kullandı.

Yeni haftada hava nasıl olacak? Yeni haftada hava nasıl olacak?

Can Gürzap Kimdir?

Sanat yaşamına 52 yıl boyunca damga vuran devlet tiyatrosu sanatçısı Can Gürzap, ilk tiyatro eğitimini babası Reşit Gürzap'tan aldı. 1962 yılında Kadıköy Maarif Koleji'ni tamamladıktan sonra Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü bitiren Gürzap, eğitimine Londra'da Central School of Speech and Drama'da devam etti. Ankara Devlet Tiyatrosu'nda yönetmen ve oyuncu olarak görev yaptı, konservatuvarda öğretmenlik yaptı.

1971 yılında Arsen Gürzap ile evlenen sanatçı, 1978'de İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun kurucu müdürü oldu. Çevirmenlik ve senaryo yazarlığı da yapan Gürzap, Dialog adlı dil okulunu kurarak öğretmenlik yaptı. Ayrıca sinema ve dizi filmlerde rol aldı. League of Legends oyununda Azir karakterini seslendirdi.

Can Gürzap'ın rol aldığı yapımlardan bazıları şunlardı: "Kartallar Yüksek Uçar", "Ateşten Günler", "Yorgun Savaşçı", "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz", "Medcezir". Türk sanat dünyası, usta sanatçının kaybıyla büyük bir üzüntü yaşıyor.