TOKİ'den dar gelirlilere müjde: Uygun fiyatlı konut geliyor TOKİ'den dar gelirlilere müjde: Uygun fiyatlı konut geliyor

Ünlü ekonomist Hakan Kara, asgari ücret zammına ilişkin beklentisini paylaştı. Kara, genellikle Türk-İş açlık endeksinin referans alındığını belirterek, temmuz ayındaki ara zam için bu endeks referans alındığında ve hazirandaki endeksin yüzde 5 artacağı varsayıldığında, net asgari ücretin yüzde 28 artışla 10 bin 880 lira olmasını beklediğini ifade etti.

Kara, yetkililerin rakamı düz hesap yaparak 11 bin liraya tamamlayabileceğini belirterek, bu durumda asgari ücretteki artış oranının yüzde 29,3 olacağını aktardı.

Öte yandan, seçimlerden önce 500 dolarlık bir asgari ücret vaadi yapılmasına rağmen seçim sonrasında bu konuda resmi açıklamaların yapılmaması dikkat çekiyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in seçim öncesi 500 dolarlık bir oran olacağını belirtmesine rağmen, seçim sonrasında herhangi bir yetkilinin bu konuda açıklama yapmaması, döviz kurundaki artışın etkisiyle sessizliği beraberinde getirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da doların sürekli değiştiğini ve Türk lirası üzerinden konuşmaları gerektiğini ifade etti. Asgari ücrete ilişkin resmi açıklamaların ise ilerleyen süreçte yapılması bekleniyor.