İstanbul'da CHP'de gerçekleşen olaylar, parti içindeki çekişmelerin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun etkisinin arttığını gösteriyor. İmamoğlu'nun, CHP'deki Şişli, Maltepe ve Ataşehir belediye başkanlarıyla yaptığı görüşmelerde, "Bu dönem sizinle çalışmak istemiyoruz" dediği öğrenildi. Bu görüşmeler, CHP'nin Parti Meclisi (PM) tarafından belirlenen belediye başkan adaylarını öncesinde gerçekleşti ve partinin genel merkezinin haberi olmadan yapıldı.

Özellikle Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin İmamoğlu'nun teklifine tepki göstererek partiden istifa etmesi, CHP içindeki çekişmelerin boyutunu ortaya koymaktadır. İlgezdi, Kılıçdaroğlu'nu destekleyenlerin tasfiye edildiğini belirtmiş ve CHP'den ayrılarak partisinden istifa etmiştir.

Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti

İmamoğlu'nun, belediye başkan adaylarını belirleme sürecinde, PM'den önce özel görüşmeler yaparak adaylarını belirlemesi, parti içindeki geleneksel süreçlere karşı bir duruş sergilemesiyle dikkat çekmektedir. Bu durum, İstanbul'da yerel seçimlere yönelik aday belirleme sürecinin karmaşık bir hal aldığını gösteriyor.