Türkiye'de geçtiğimiz hafta Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasıyla rekor sıcaklık değerleri kaydedilirken, Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasıyla bir miktar rahatlama yaşandı. Ancak yeni bir sıcak hava dalgasının Türkiye'ye giriş yapacağı belirtiliyor. Halk arasında "Eyyam-ı Bahur Sıcakları" olarak bilinen bu sıcak hava dalgası, 2 Ağustos'tan itibaren etkisini göstermeye başlayacak.

Hava Forum tarafından paylaşılan bilgilere göre, Arap yarımadası üzerinden gelecek olan Basra sıcak hava dalgası, Türkiye'yi tekrar yüksek sıcaklıklarla tanıştıracak. Özellikle İstanbul gibi sahil şeridinde bulunan şehirlerde yüksek nemle birlikte bunaltıcı bir hava oluşması bekleniyor.

Emekli destek paketi detaylarında neler var? Emekli destek paketi detaylarında neler var?

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten'in yaptığı paylaşıma göre, 4, 5 ve 6 Ağustos'ta Libya sıcakları, yerini Basra sıcaklarına bırakacak. İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde sezonun en sıcak günleri yaşanacak. Batı bölgeler ise 26 Temmuz kadar olmasa da yine sıcak olacak. Ancak 6 Ağustos'tan sonra Balkanlar üzerinden yeni bir hava dalgasının giriş yapmasıyla birlikte bir miktar rahatlama sağlanacak.