Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in, kızı H.K.G.'yi 6 yaşındayken 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirmesinin ortaya çıkması Türkiye'nin gündemine oturmuştu. 

 6 yaşındaki çocuk gelin davası için hazırlanan iddianamede H. K. G.'nin yaşının büyük gösterilmesi için sahte rapor alındığı ortaya çıkmıştı. Raporla ilgili 3'ü doktor 7 şüpheli ilk kez hakim karşısına bugün çıktı.

Görülen duruşmada kararını açıklayan mahkeme heyeti, davanın tek tutuklu sanığı olan M. E. M.'nin suç işlendiğine dair kuvvetli suç şüphesi bulunduğu ancak tutuklulukta geçirdiği süreyi göze alarak tahliyesine karar verdi. Duruşma 16 Ocak 2024 tarihine ertelendi.

Bakan Koca: Ebe ve Hemşire Sayımız İstikrarlı Bir Politikayla Artacak Bakan Koca: Ebe ve Hemşire Sayımız İstikrarlı Bir Politikayla Artacak

H.K.G.'nin 2012 yılında 14 yaşındayken gittiği doktor muayenesinde, istismara uğradığı ortaya çıkmıştı. Olayın savcılığa ntikal etmesi üzerine, H.K.G.'nin yaşının tespit edilmesi için kemik yaşı çin rapor alınmıştı. Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından verilen raporda H.K.G.'nin yaşı 21 olarak tespit edilmiş ve takipsizlik kararı verilmişti.