Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi'nin güncellenmesi için Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği işe koyuldu. Kamuoyunda "Kırmızı Kitap" olarak bilinen bu belgenin güncellenmesi için ilgili bakanlıklardan ve kuruluşlardan görüşler talep edilmeye başlandı.

Çalışmalar tamamlandıktan sonra, konunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılması planlanan Nisan ayı başındaki Milli Güvenlik Kurulu toplantısında ele alınması bekleniyor. Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi, devletin iç ve dış tehdit algılamalarını detaylı bir şekilde ortaya koyan bir belge niteliğinde.

Bakan Şimşek: OVP'nin yaz sonunda gözden geçirilmesi planlanıyor Bakan Şimşek: OVP'nin yaz sonunda gözden geçirilmesi planlanıyor

Belge, tehditlerdeki değişikliklere göre belirli aralıklarla güncelleniyor ve milli güvenliğin sağlanması ile milli hedeflere ulaşılması için Milli Güvenlik Kurulu tarafından belirlenen görüşlerle iç, dış ve savunma hareket tarzlarını kapsıyor. Son güncelleme 30 Eylül 2019'da Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen bir toplantıda yapılmıştı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, "Ülkemizde, bölgemizde ve dünyada meydana gelen gelişmelerin milli güvenliğimize yönelik etkilerinin tüm yönleriyle değerlendirilerek hazırlanan Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi görüşülmüş ve uygun bulunmuştur." denilmişti.